ВБИТА ЗА ТЕ, ЩО БЕЗСТРАШНО ЗАХИЩАЛА ІНШИХ
МАРІЕЛІ ФРАНКУ, ПРАВОЗАХИСНИЦЯ, БРАЗИЛІЯ
ПІДПИШІТЬ ПЕТИЦІЮ ДО ПРЕЗИДЕНТА БРАЗИЛІЇ:
Пане Президенте,
Я вимагаю, забезпечити оперативне, ретельне, неупереджене та незалежне розслідування вбивства Маріелі Франку, щоб з'ясувати особи тих, хто стріляв і замовників, а також мотив злочину. Злочинці мають бути притягнуті до відповідальності у результаті справедливого судового розгляду, що відповідатиме міжнародним стандартам. Також закликаю Вас вжити всі необхідні заходи, щоб запобігти подальшим нападам на правозахисниць/-ків, таких як Маріелі, зокрема, відновивши програми захисту людей, які займаються правозахистом у Бразилії.
ВБИТА ЗА ТЕ, ЩО БЕЗСТРАШНО ЗАХИЩАЛА ІНШИХ
МАРІЕЛІ ФРАНКУ, БРАЗИЛІЯ
Підпишіть петицію до Президента Бразилії
Пане Президенте,
Маріелі Франку безстрашно боролася за справедливіший і безпечніший Ріо-де-Жанейро. Вона була популярною членкинею міської ради. Жінка виросла у бідних районах міста і завжди захищала права темношкірих жінок, ЛГБТІ та молоді. Вона також засуджувала незаконні вбивства, скоєні поліцією. «Маріелі була втіленням прав, за які боролася», — каже її партнерка Моніка.

14 березня 2018 року Маріелі вбили. Її застрелили в машині разом з її водієм Андерсоном Педро Ґомесом. Докази свідчать про те, що це вбивство — справа рук професіоналів, і за словами експертів такі кулі використовує бразильська федеральна поліція.

Наразі Бразилія — одна з найнебезпечніших у світі країн для правозахисників та правозахисниць, таких як Маріелі. Як мінімум 70 з них було вбито у Бразилії у 2017 році. Занадто часто вбивства не розслідують, а вбивці розгулюють на свободі. Люди, які борються за права людини, живуть у постійному страху.

Разом ми можемо показати владі Бразилії, що не заспокоїмося, доки не здійсниться правосуддя. Влада повинна захищати правозахисників та правозахисниць від подальших нападів. І вона має знайти вбивць Маріелі. Як каже її сестра Аніелі: «Доки у нас є сили, ми вимагатимемо справедливості». Винні у вбивстві Маріелі не мають залишитися непокараними.

Закличте президента Бразилії притягти до відповідальності вбивць Маріелі Франку, включно із замовниками злочину та захистити правозахисників та правозахисниць у Бразилії від подальших погроз та нападів.