ЇЇ ПЕРЕСЛІДУЮТЬ ЗА
АКТИВІЗМ
ГЕРАЛЬДІН ЧАКОН, ПРАВОЗАХИСНИЦЯ, ВЕНЕСУЕЛА
ПІДПИШІТЬ ПЕТИЦІЮ ДО ГЕНПРОКУРОРА ВЕНЕСУЕЛИ:
Шановний Генеральний прокуроре,
Закликаю Вас офіційно закрити справу проти Геральдін Чакон та зняти обмеження на її пересування. Вона – мирна правозахисниця, яка ніколи не закликала до насильства. Геральдін заарештували, утримували у жахливих умовах протягом чотирьох місяців і залякували лише через її мирну роботу з молоддю в Каракасі. Хоча у червні 2018 року її умовно звільнили, вона не може виїхати з країни і щомиті її знову можуть заарештувати без жодної причини. Держава має підтримувати таких молодих правозахисниць як Геральдін, а не намагатися позбутися їх.

ЇЇ ПЕРЕСЛІДУЮТЬ ЗА АКТИВІЗМ
ГЕРАЛЬДІН ЧАКОН, ВЕНЕСУЕЛА
Підпишіть петицію до Генпрокурора Венесуели
Шановний Генеральний прокуроре,
Геральдін Чакон завжди прагнула захищати людей. У 9 років вона мріяла бути адвокаткою. У 14 років вона підтримувала місцеве молодіжне самоврядування. А в університеті вона започаткувала мережу активістів та активісток Amnesty International, щоб добиватися змін у суспільстві. Як каже її мати: «Вона боролася з будь-якою несправедливістю, яку бачила».

Це надихнуло її працювати в організації, яка займається підтримкою молоді у найбідніших районах Каракасу, її рідного міста. Але у лютому 2018 року цю молоду, сповнену ентузіазму дівчину, активну членкиню своєї громади, прямо в неї вдома заарештували озброєні представники силових структур.

Влада помилково пов'язувала її з групами «опору», яких звинувачували в організації насильницьких антиурядових демонстрацій. Насправді переслідування Геральдін є частиною більш широкого наступу та репресій проти тих, хто критикує владу та виступає за права людини в умовах нинішньої кризи у Венесуелі.

У червні 2018 року, після чотирьох місяців ув'язнення в жахливих умовах, Геральдін умовно звільнили. Але вона не може виїхати з країни, її справа все ще відкрита, тому щомиті її знову можуть заарештувати без будь-якої причини. Вона, як і багато інших мирних активістів та активісток у цій країні, стикається зі щоденним залякуванням через те, що просто намагається зробити свою країну кращою.

Закличте Венесуелу закрити справу проти Геральдін і безумовно звільнити її, щоб вона й далі могла захищати молодь у Венесуелі. Петицію із Вашим підписом буде передано до Генерального прокурора Венесуели.