ХАНІ СІЛВА

Вимагайте справедливості для еко-активістки Хані Сілви

Хані Сілва – захисниця навколишнього середовища, яка, незважаючи на загрози для свого життя, продовжує боротися за збереження екосистеми Амазонки і за права сотень селян та селянок. Підпишіть петицію, аби захистити Хані!

Народжена в серці колумбійської Амазонії, Хані Сілва присвятила своє життя захисту лісів та земель, які є загальним джерелом життя. З 16 років вона підтримує фермерів-представників корінних народів департаменту Путумайо, що знаходиться на півдні країни та сповнений унікальним біорозмаїттям.

У 2008 році Хані стала співзасновницею Асоціації цілісного та сталого розвитку фермерської охоронної зони «La Perla Amazónica» (ADISPA). Через асоціацію вона захищає довкілля та права мешканців фермерської охоронної зони «La Perla Amazónica» в департаменті Путумайо.

Ця робота розсварила Хані з нафтовою компанією «Ecopetrol», яка у 2006 році виграла ліцензію на роботу в районах, що перетинаються з охоронною зоною. В 2009 році ліцензія була передана нафтовій компанії «Amerisur». З того часу щонайменше дві нафтові плями отруїли джерела води, від яких залежить місцева громада.

Захист земель мав страшні наслідки для Хані. За нею стежили, її залякували невідомі нападники та погрожували вбивством. Пандемія COVID-19 тільки погіршила справи, прикувавши активістів до їхніх домівок та обмеживши їхній захист.

В той же час Хані залишається безстрашною. «Люди приставили пістолет до моєї голови, щоб вбити мене, через те, що я захищаю свою територію», каже вона. «Однак, я залишаюсь… Тому що… Ми не можемо втікати та дати страху перемогти нас».

Її робота налаштувала проти неї сили, ласі до тамтешніх нафтових багатств. Її життя в небезпеці через загрозу зі сторони невідомих нападників.

Вимагайте захисту для Хані!