Халед Драрені

Вимагайте справедливості для журналіста Халеда Драрені

Журналіста Халеда Драдені запроторили до в'язниці лише за те, що він висвітлював протести в Алжирі. Підпишіть петицію, аби вимагати від місцевої влади його звільнення.

Журналіст Халед Драрені, як і багато алжирців, мріє про свободу та рівність. Коли в лютому 2019 року люди вийшли на вулиці, щоб вимагати дотримання цих принципів, Халед приєднався до них.

Він подбав про те, щоб весь світ знав, що відбувається в Алжирі. Журналіст зосередився на висвітленні протестного руху «Хірак», який бореться за свободу та повагу до прав і свобод. Як і багато молодих алжирців, Халед розглядає рух «Хірак» як шанс побудувати кращий, більш справедливий Алжир.

Коли цей протестний рух лише з’явився, Халед був одним із перших незалежних журналістів, які висвітлювали щотижневі протести і стежили за тим, щоб насильство поліції, коли воно траплялося, було задокументовано. Така позиція зробила чоловіка опонентом влади, яка переслідувала його та затримувала багато разів.

27 березня Халеда заарештували під час ведення репортажу про демонстрацію. Його звинуватили в підбурюванні до неозброєних зібрань, незважаючи на те, що він просто виконував свої журналістські обов’язки. У разі визнання його винним, чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

«Чому хтось повинен утримуватися від того, щоб говорити правду?», — часто казав Халед своїй подрузі Набілі. Дійсно, чому? Халед — журналіст, який твердо вирішив продовжувати висвітлювати реалії, з якими стикається його країна. Допоможімо йому продовжувати цю справу.

Закличте владу Алжиру негайно звільнити Халеда!