ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА
ОКСАНА МАМЧЕНКО ТА ЇЇ ДІТИ, УКРАЇНА
ПІДПИШІТЬ ПЕТИЦІЮ ДО ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ:
Шановний пане прем'єр-міністре,

Ми звертаємося до Вас із закликом вжити всіх необхідних заходів задля захисту Оксани Мамченко та її дітей, а також усіх постраждалих від домашнього насильства, відповідно до міжнародних зобов'язань України, а також її Конституції та законів.

Протягом двох десятиліть Оксана страждала від фізичного, психологічного та економічного насильства від свого чоловіка. Так само страждали її 12 дітей. У 2018 році Оксана наважилася розлучитися. Проте вона та діти продовжують жити зі своїм кривдником під одним дахом, і насильство продовжується. Суд вже тричі видавав обмежувальні приписи, згідно із якими колишній чоловік не має права знаходитися із ними в одному домі та наближатися до них. Але він проігнорував їх усі, а поліція не зробила достатньо для їхнього виконання.

Ми закликаємо Вас забезпечити негайну, ефективну та тривалу імплементацію обмежувальних приписів проти колишнього чоловіка Оксани. Ми також закликаємо Вас вжити заходів задля ратифікації Стамбульської конвенції та усунення існуючих недоліків у системі з протидії та реагування на домашнє насильство. У результаті всі гілки виконавчої влади мають злагоджено імплементувати українські закони щодо боротьби із домашнім та гендерно-обумовленим насильством.
ОНОВЛЕННЯ (28.01.2020)
25 січня Оксана Мамченко та її діти були змушені покинути свій будинок, оскільки колишній чоловік Оксани, знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, побив їхніх дочку та сина. Поліція та місцеві органи влади не здійснили жодних ефективних кроків для захисту Оксани Мамченко та її дітей, попри очевидну загрозу застосування насильства щодо них.
ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА
ОКСАНА МАМЧЕНКО ТА ЇЇ ДІТИ, УКРАЇНА
Підпишіть петицію до Прем'єр-міністра України
Шановний пане прем'єр-міністре,

ОНОВЛЕННЯ (28.01.2020)
Оксана Мамченко одружилася, коли їй було 19 років і вже за рік народила першу дитину. Зараз в неї 12 дітей. Протягом двох десятиліть вона страждала від фізичного, психологічного та економічного насильства від свого чоловіка. Страждали і її діти. Це має припинитися.

Минулого року вона наважилася розлучитися із чоловіком. Проте Оксана та діти досі змушені жити зі своїм кривдником під одним дахом – їм немає куди піти. Він не хоче виїжджати і насильство триває.

Суд тричі видавав обмежувальні приписи, які забороняють колишньому чоловіку знаходитися в одному домі із Оксаною та дітьми або наближатися до них. Але він проігнорував їх всі. Оксана безліч разів телефонувала у поліцію, коли її життя та життя її дітей були під загрозою. Проте поліція не зробила нічого для приведення рішень суду в дію.

Той факт, що колишнього чоловіка підозрюють скоєнні декількох злочинів (серед яких «домашнє насильство» та «невиконання рішення суду»), не спонукає владу допомогти Оксані. На папері, колишній чоловік не має наближатися до неї та дітей. Проте в реальності, він продовжує бути із ними кожен день і кожну ніч.

В Україні є закони, які створені для захисту таких як Оксана та її діти. Але вони не захищають, хіба що на папері. Вони страждали від насильства 20 років. Їм потрібна ваша допомога. Україна має ефективно імплементувати наявне законодавство та на практиці захистити Оксану та її дітей.

Закличте владу України захистити Оксану та її дітей.