Насима аль-Сада

Вимагайте справедливості для захисниці прав жінок Насими аль-Сади

Насима перебуває у в'язниці за свою діяльність із захисту прав жінок у Саудівській Аравії. Вона не бачила своїх дітей місяцями. Підпишіть петицію, щоб вимагати звільнення Насими.

Насима аль-Сада любить тварин і дорожить садом в себе вдома. Навіть у своїй тюремній камері вона має ретельно доглянуту рослину. Це її єдиний зв’язок із зовнішнім світом, якого їй, певно, тяжко бракує.

Більшість свого життя Насима боролася за свободу жінок у Саудівській Аравії. В результаті вона втратила свою власну. Вона була однією з декількох відомих активісток, які вимагали права жінок керувати машиною і права займатися щоденними справами без дозволу «опікуна» чоловічої статі.

Закони щодо опіки в Саудівській Аравії вимагали від жінок мати дозвіл на вихід із дому та на інші звичайні потреби. В той час як ці закони було послаблено в останні місяці, жінки, які боролися за відміну системи опіки, залишаються за ґратами. «Чому неповнолітній хлопець має бути опікуном дорослої жінки?», написала Насима в 2016 році. «Чому не має віку, коли жінка стає дорослою, відповідальною за свої рішення і своє життя? Чому має бути чоловік відповідальний за її життя?»

Насиму заарештували за її мирну правозахисну роботу в липні 2018 року. У в’язниці її катували. Її помістили до одиночної камери, і вона була в повній ізоляції від інших затриманих з лютого 2019 до лютого 2020 року. Їй дозволяють лише одну щотижневу розмову з людиною, але не дозволяють відвідин, навіть адвоката.

Попри це Насима та її родина не здаються. Те саме маємо робити ми.

Вимагайте від влади Саудівської Аравії негайно звільнити Насиму!