ПОСТРАЖДАЛА ВІД ТАЙФУНУ ВИМАГАЄ ГІДНОСТІ
МАРІНЕЛЬ СУМООК УБАЛЬДО, ФІЛІППІНИ
ПІДПИШІТЬ ПЕТИЦІЮ ДО ПРЕЗИДЕНТА ФІЛІППІН:
Шановний пане президенте,

Марінель Сумоок Убальдо було всього 16 років, коли вона стикнулася із руйнівними наслідками зміни клімату. Марінель пережила смертоносний тайфун Йоланда у 2013 році. І саме тому вона стала активісткою, яка прагне домогтися від влади Філіппін та урядів країн всього світу рішучих дій з подолання зміни клімату та її наслідків. Вона робить це задля своєї спільноти, та всіх інших, кого спіткала схожа доля.

Будь ласка, підтримайте Марінель, зробивше все необхідне, щоб жителі села Матарінао з муніципалітету Сальседо у Східному Самарі (та інші вразливі спільноти у Філіппінах) отримали змогу жити у гідних умовах, маючи доступ до достатньої кількості їжі, води, а також доступ до житла, електрики та туалетів. Наразі було зроблено недостатньо, і ця спільнота змушена жити у нездорових умовах, де важко утримувати достойний рівень життя.
ПОСТРАЖДАЛА ВІД ТАЙФУНУ ВИМАГАЄ ГІДНОСТІ
МАРІНЕЛЬ СУМООК УБАЛЬДО, ФІЛІППІНИ
Підпишіть петицію до Президента Філіппіни
Шановний пане президенте,

Марінель Сумоок Убальдо було 16 років, коли їй довелося шукати спосіб захистити себе і свою спільноту від катастрофічних наслідків зміни клімату. 13 листопада 2013 року вона пережила тайфун Йоланда – один із найбільш смертоносних тайфунів за всю історію. Він зруйнував її село у Самарі: більше 6000 людей загинули тільки на Філіппінах, а мільйони втратили свої домівки.

Шість років по тому Марінель отримала диплом із соціальної роботи. Як любителька природи та відома молода активістка, вона проводить свій вільний час у боротьбі за права своєї спільноти.

У вересні 2018 року вона поїхала до Нью-Йорку, щоб представити докази для дослідження зміни клімату і того, як видобуток викопного палива сприяють цьому. «Я не просто ... один з елементів статистичних даних про клімат», - сказала вона в переповненій залі. «Моя історія – одна з багатьох, і я тут, щоб виступати від імені вразливих та маргіналізованих спільнот - нехай наші голоси будуть почуті».

Марінель, її сім'я і тисячі інших людей, які втратили свої будинки під час тайфуну, потребують достатньої кількості їжі, води, житла, доступу до електрики і вбиралень. Уряд Філіппін не зробив достатньо, щоб виправити ситуацію, що виникла і залишив їх жити в неналежних умовах, де важко заробляти на життя.

Але Марінель як і раніше продовжує прагнути, щоб уряди всього світу боролися як зі зміною клімату, так і з його наслідками не тільки для її спільноти, але й для інших людей, які зіткнулися з подібними труднощами. Підтримайте її.

Закличте владу Філіппін підтримати тих, хто
потерпає від зміни клімату.