ЗАЗНАЛА ЖОРСТОКОГО НАПАДУ ЗА ПІДТРИМКУ ПРАВ ЛГБТІ
ВІТАЛІНА КОВАЛЬ ПРАВОЗАХИСНИЦЯ, УКРАЇНА
ПІДПИШІТЬ ПЕТИЦІЮ ДО МІНІСТРА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ:
Шановний пане міністре,
Я закликаю Вас публічно визнати та підтримати правозахисну діяльність Віталіни Коваль та інших активісток/-тів, які у мирний спосіб захищають права жінок та ЛГБТІ-людей в Україні. Ми просимо зробити все необхідне для того, щоб вони могли без страху користуватися своїми правами на свободу вираження поглядів та мирних зібрань. Я також закликаю Вас забезпечити проведення швидких, ефективних та незалежних розслідувань нападів радикальних угруповань на активістів/-ок, що тривають в Україні починаючи з 2017 року. Дискримінаційний мотив цих нападів має бути врахований у розслідуваннях. Усі винні у нападах мають бути притягнуті до відповідальності.
ЗАЗНАЛА ЖОРСТОКОГО НАПАДУ ЗА ПІДТРИМКУ ПРАВ ЛГБТІ
ВІТАЛІНА КОВАЛЬ, УКРАЇНА
Підпишіть петицію до Міністра внутрішніх справ України:
Шановний пане міністре,
Віталіна Коваль завжди хотіла змінити світ на краще. Вона спрямовує свою неймовірну енергію на підтримку місцевих ЛГБТІ в своєму рідному місті Ужгород. Однак на неї та інших активісток жорстоко напали праворадикальні групи лише за те, що вони висловилися проти ненависті.

8 березня 2018 року Віталіна організувала мирний протест на підтримку прав жінок та ЛГБТІ, щоб відзначити Міжнародний жіночий день. Поліція запевнила її, що вона й інші протестувальниці будуть у безпеці.

Того дня кілька людей почали вигукувати образи та кидатися в них червоною фарбою, що спричинила хімічний опік очей у Віталіни. Після цього Віталіна
й інші отримали ще більше погроз, а двоє активістів повідомили, що їх побили.

Ці напади частина ширшого спалаху насильства та залякувань з боку праворадикальних груп в Україні, які стверджують, що цінності інклюзії, що їх підтримують такі люди, як Віталіна, «нездорові». Однак Віталіна й інші правозахисники та правозахисниці не піддаються страхові та ненависті. Підтримаймо їх.

Закличте владу України захистити Віталіну та інших активісток і активістів, які виступають за права жінок та ЛГБТІ.