ЗАЗНАЛА ЖОРСТОКОГО НАПАДУ ЗА ПІДТРИМКУ ПРАВ ЖІНОК ТА ЛГБТІ

ВІТАЛІНА КОВАЛЬ ПРАВОЗАХИСНИЦЯ, УКРАЇНА
ПІДПИШІТЬ ПЕТИЦІЮ ДО МІНІСТРА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ:
Шановний пане міністре,
Я закликаю Вас публічно визнати та підтримати правозахисну діяльність Віталіни Коваль та інших активісток/-тів, які у мирний спосіб захищають права жінок та ЛГБТІ-людей в Україні. Ми просимо зробити все необхідне для того, щоб вони могли без страху користуватися своїми правами на свободу вираження поглядів та мирних зібрань. Я також закликаю Вас забезпечити проведення швидких, ефективних та незалежних розслідувань нападів радикальних угруповань на активістів/-ок, що тривають в Україні починаючи з 2017 року. Дискримінаційний мотив цих нападів має бути врахований у розслідуваннях. Усі винні у нападах мають бути притягнуті до відповідальності.
ЗАЗНАЛА ЖОРСТОКОГО НАПАДУ ЗА ПІДТРИМКУ ПРАВ ЛГБТІ
ВІТАЛІНА КОВАЛЬ, УКРАЇНА
Підпишіть петицію до Міністра внутрішніх справ України:
Шановний пане міністре,
Віталіна Коваль завжди хотіла змінити світ на краще. Вона спрямовує свою неймовірну енергію на підтримку жінок та ЛГБТІ людей в своєму рідному місті Ужгороді. Однак на неї та інших активісток жорстоко напали радикальні угруповання лише за те, що вони висловилися проти ненависті.

8 березня 2018 року Віталіна організувала мирну акцію на підтримку прав жінок та ЛГБТІ до Міжнародного жіночого дня. Поліція запевнила, що вона та інші протестувальниці будуть у безпеці.

Того дня їх оточили агресивно налаштовані представники радикальних угруповань, які почали вигукувати образи, а потім плеснули в обличчя Віталіні червоною фарбою, що спричинило хімічний опік очей. Після цього Віталіна та інші отримали ще більше погроз, а двоє активістів повідомили, що їх побили після акції.

Цей напад – тільки один з цілої низки актів насильства проти активісток та активістів в Україні, які сталися протягом останнього року. Звучать відкриті погрози, відбуваються побиття людей і навіть вбивства. Безкарність призводить до того, що нападники беруться вже не за фарбу, а за кислоту – згадаємо жахливе вбивство Катерини Гандзюк. Напади на активісток за права жінок та ЛГБТІ виправдовують незгодою з цінностями рівності та інклюзії. Однак жодна незгода з будь-якими цінностями не є виправданням для насильства. Віталіна та інші правозахисники та правозахисниці продовжують працювати, не схиляючись перед залякуванням та ненавистю. Підтримаймо їх!

Закличте владу України захистити Віталіну та інших активісток і активістів, які виступають за права жінок та ЛГБТІ.