Всеукраїнське Змагання для шкіл і вишів у рамках Марафону написання листів-2021

Ви навчаєтесь або викладаєте у школах чи вишах? Ви прагнете змінити світ на краще ? І вам кортить дізнатися, хто ж найактивніше серед учнівства та студентства захищає права людини? Тоді ви у правильному місці!

Марафон написання листів –це найбільша у світі щорічна правозахисна кампанія міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

У рамках Марафону ми запрошуємо всіх охочих виступити на захист прав людей із різних країн, підписуючи онлайн-петиції до урядів, а також надсилаючи листи солідарності героям та героїням кампанії.

У чому ідея Змагань?

Amnesty International започаткувала Змагання найактивніших учасників/ць Марафону, аби мотивувати навчальні заклади України долучатися до найбільшої правозахисної події у світі . Завдяки участі у Змаганні студентство, школярство та вчительство  зможуть не лише поборотися за звання найбільш активних учасників/ць Марафону, а й більше дізнатися про права людини в Україні та світі й отримати унікальні призи від Amnesty International. Команди-переможниці від  ВНЗ зможуть обмінятися досвідом із закордонною активістською секцією Amnesty International, а до найактивнішу школи Змагань приїдуть експерт(к)и Amnesty International з унікальною лекцією про права людини й подарунками.

Усі команди-учасниці також отримають сертифікати, що засвідчать партнерство з міжнародною правозахисною організацією Amnesty International.

Умови Змагань

Заявку на участь можуть подати будь-які школи та ВНЗ, які зареєстровані та діють на підконтрольних Україні територіях.

Для цього:

Які призи отримають команди-переможниці?

Найкращі серед шкіл:

Перше місце — унікальна експертна лекція про права людини від команди Amnesty International, відзнаку про перемогу, брендовані подарунки Amnesty International. Перше місце отримають дві команди від шкіл: однією буде та, що зібрала найбільшу кількість листівок, іншою – та, що матиме найвищий коефіцієнт співвідношення кількості учнівства до кількості зібраних листів. Це рішення зумовлене різницею кількості учнівства у школах

Друге і Третє місця – брендовані подарунки від Amnesty International та відзнаки про перемогу

Найкращі серед ВНЗ:

Перше місце – поїздка в одну з європейських країн*** та унікальний обмін досвідом із місцевою активістською секцією Amnesty International,відзнака про перемогу, брендовані подарунки Amnesty International

Терміни змагання:

• Реєстрація на змагання триває з 15 листопада до 12:00 20 грудня

• Надсилання зібраних листів/петицій має відбутися не пізніше 24 грудня

• Оголошення переможців – 27 грудня

*Листи солідарності – це листи в довільній формі, у яких усі охочі висловлюють підтримку героям та героїням Марафону. Шаблони листівок можна звантажити за посиланнями: Листівка 1 та Листівка 2), але ви також можете створювати їх на власний розсуд.

** Петиції – це бланки, у які всі охочі вносять свої дані таким чином підписуючи звернення до урядів із певними вимогами щодо дотримання прав героїв та героїнь Марафону. Бланки можна звантажити за посиланням (стовпчик «Петиції»). Кожна історія Марафону має окремі вимоги й окремих адресатів петиції

***Поїздка буде організована за умов, що карантинні обмеження дозволятимуть подорож, а команда-переможниця матиме всі необхідні документи. У випадку, якщо карантинні обмеження не дозволятимуть організувати поїздку, Amnesty International подарує команді-переможниці інші цінні призи після окремого обговорення.